Új év, új én. Ugye milyen egyszerű?

„Nem új életet kívánok Neked az új évre, mert az élet egyszeri és csodálatos. Nem új lehetőségeket kívánok, mert azok mindig is voltak és lesznek. Azt kívánom Neked az új évre, hogy merd megragadni a lehetőségeket, merj kiállni Önmagadért a nehézségeidben, emlékezz a saját erődre, a boldog pillanataidat pedig a maga teljességében éld meg.” (N. Gaiman)

 

Nem titkolom, egy life coach segítségével igyekszem túlélni a nehéz időszakokat, mert a ragyogó részeket profi módon, egyedül is képes vagyok megélni. Az egyik legnagyobb kihívás számomra, hogy egyedül, magányosan is tudjak boldog, elégedett lenni. Azt soha, senki sem fogja megetetni velem, nem hiszek abban és nem fogadom el, hogy az ember, egyedül is teljes életet, teljes boldogságot képes megélni. Rövidebb ideg lehet boldog az ember, egyedül is! Tapasztalatból tudom. De az élet, társ mentesen sosem lesz teljes.

S AZT ÉREZZÜK: NEMCSAK EGY ÚJ ÉV KEZDŐDIK, HANEM MOST KEZDŐDIK MINDEN

Szóval…. ezeket az év végi ünnepeket, pár éve nem szeretem. Számomra ezek is pont olyan napok, mint február 18-a vagy szeptember 5-e. De mivel villog rajtuk az az „ünnep” feliratú tábla és világszerte  hatalmas a felhajtás körülötte… Érted, ugye? De úgy döntöttem, az év utolsó napjából kihozom a legtöbbet, a legjobbat és csak azért is jól fogom érezni magam, könnyek és szomorúság nélkül, egyedül is. 3-4 óra alatt elkészült az ünnepi menü. A kötelező lencseleves mellé (mert ki nem szeretne szép és gazdag lenni?) egy új sült receptet (saját kreáció) próbáltam ki, amit azért vacsora vendégeken nem mertem volna tesztelni. Csakis a mentősökre való tekintettel. 🙂 A köret sem szokásos….. tévedésem sült krumplija (a recept egy másik vidám történet), karamell fátyolos pirított gesztenye, rozéboros fűszeres gomba. Mmmm. Késő délután csinibe vágtam magam, a behűtött pezsgőből töltöttem egy pohárral, a háttérben kellemes zene és finom illat…..  Nem is olyan rossz érzés. Tudok élni! 😉 Ide nekem az új évet!

Szilveszter éjjelén gyermeki naivsággal hisszük, hogy másnap valami új, valami boldogabb, valami sikeresebb veszi kezdetét. Lenullázzuk a számlálókat, tisztalapot veszünk elő, gondolatban összeállítjuk a fogadalmaink listáját, amelyre már 2 hét múlva nem is emlékszünk. De ez mind része az ünnep forgatókönyvének. Nincs ezzel gond, gyarló az ember és olykor….. feledékeny is.

Akkor most…. jöhetsz éjfél, várlak új év!

„Vedd magad körül olyanokkal, akik bátorítanak, akik szurkolnak érted, akik kihívást jelentenek, akik szeretnek. Vedd magad körül olyanokkal, akik hiszik, hogy a világ egy gyönyörű hely, olyanokkal, akik bátrak és akiktől te is több leszel.” (S. Brown)

(2020.01.01.)

 

24 Shares

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük