„Sokkal, de sokkal jobb dolgok állnak előttünk, mint bármi, amit magunk mögött hagytunk.”

„Újév napja a tökéletesen elhelyezett magaslat, amelyről visszanézve láthatjuk, mi nem tetszett az elmúlt évünkben, mitől éreztük rosszul magunkat, majd fejest ugorhatunk az üdítően tiszta ötletek és gondolatok tengerébe.” (S. Ivens)

Az év utolsó napjaiban többen számot vetnek a maguk mögött hagyott 365 nappal, fogadalmakat tesznek új életre, változásokra, elengedésre, bármire. A magam részéről… már jó ideje nem fogadkozom szilveszter éjjelén.  Mi értelme volna? Hiszen az ünnepi hangulat hevében könnyen teszünk ígéretet, tutira megfogadunk ezt-azt…. majd a hétköznapok beköszöntével ezekről lazán megfeledkezünk.

 „HOZZON AZ ÚJ ÉV ÖRÖMBŐL VÉGTELENT, SZERETETBŐL ÖNZETLENT, SIKEREKET, MIT CSAK LEHET.”

Én szívesebben tartok élményleltárt. Mi mindent értem el, miben nem remekeltem, mivel sültem fel  és ezért újra neki kell futnom, mit vittem sikerre és mik azok, amik türelmetlenül várnak még a megvalósításra. De most ettől is komolyabban gondoltam végig az idei évemet. Ha a mai lenne földi létem utolsó napja, hogyan tekintenék vissza, mit éreznék. Elégedett mosollyal mutatnék „like”-t az életemre vagy bosszús lennék a valóra nem váltott álmaimért? Sokszor megjártam eddigi éltem során a pokol bugyrait, többször megérintett a „game over” hűvössége, s volt, hogy én kísértettem a sorsot: döntse már el, hogy kellek vagy sem ezen életben. Mégis, azt kell mondanom, hogy az idei évem minden lelki fájdalom, fizikális sérülés, szeretett emberek elvesztése, munkahelyi krízis ellenére is, nem volt sikertelen év a számomra. Nem tökéletes, mégis sikeres. Nagyszerű emberek megismerésében, fantasztikus élmények és kihívások megélésében volt részem. Számos, kitűzött céllal, határozott elképzeléssel teli évem volt. Többet váltottam valóra, mint ami beteljesületlenül sétál át velem az új esztendőbe. Nem vallottam semmiben kudarcot, csak volt, amihez még nem voltam elég erős és felkészült. Éppen ezért nem érhet még véget földi pályafutásom…. túl sok tervem van még, számos őrületes ötletem, izgalmas vágyam, érdekes kihívások sora, kalandos úti célok. Szóval…. a következő évben is nagyon elfoglalt leszek az élmények gyűjtése, az élet megélése terén. A naptáramban nem lesz (remélhetőleg) szabad időpont olyan „csip-csup” dolgoknak, mint önsajnálat, depresszió, negatív életszemlélet. 😉

Reszkess 2020! Cikázó énem helyet kér magának mind a 366 napodban és ragaszkodom minden egyes napon egy apró csodához…. akár egy ragyogó napkelte, az uncsihugocskám ölelő kicsi kezei, egy fantasztikus ejtőernyős ugrás, egy őrült hangulatú baráti flekken parti, egy új kihívás legyűrésének lehetősége,  vagy egy charme-os férfi, nekem címzett szédületes mosolya… az élet ezernyi apró csodát rejt, mindenki számára, aki képes észrevenni és hajlandó megélni őket.

Az én új évi jó kívánságom: kívánom, hogy a 2020. év számolatlanul pakolja eléd a maga kis csodáit, érdekes csomagolásban, hogy minden napodra jusson egy őszinte mosoly, tegyen boldoggá, hogy segíthetsz másoknak, a céljaid eléréshez legyen kellő energiád, kitartásod és türelmed, hogy higgy önmagadban, s hogy 366 nap múlva is itt legyünk, mind!

„Eljön a nap, mikor rájössz, hogy továbblapozni a legjobb dolog a világon, mert észreveszed, hogy sokkal több rejlik még a könyvedben, mint ahol megakadtál.” (Z. Malik)

(2019.12.29.)

62 Shares

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük