….csoda, melyet úgy hívnak a NŐ….

Úgy tartják, a téma az utcán hever. Nos, talán nem mindig. Megesik olykor, hogy összefutsz a szomszédban lakó anyukával, aki egy héttel korábban, egy ragyogó májusi napon körbetekerte a Balatont. Tette mindezt úgy, hogy 1 évvel ezelőtt kezdett el komolyabban kerékpározni. És a téma, önként dalolva ugrik a nyakadba, hogy írj róla. Hááát…. rajtam nem múlik, megtettem!

„A nő erős, bátor, és ha felismeri a maga küldetését, mindenre képes és alkalmas.” (Szabó Magda)

A világtörténelemből számtalan bátor, hős nőt ismerhetünk, akik dacolva az adott kor szellemével, lázadva az akkor általánosan elfogadott nézetek ellen, sutba dobva a nőkkel szemben támasztott elvárásokat…. véghezvittek valami csodát, feltaláltak valamit, férfiakat megszégyenítő bátorságról tettek tanúbizonyságot….. és a történelem sem feledkezett meg róluk.

„MERJ KILÓGNI A SORBÓL! AZ EREDETI FESTMÉNY MINDIG TÖBBET ÉR, MINT A MÁSOLAT.”

Természetesen nem lehet minden nőből egy újabb Marie Curie, Eva Peron vagy Teréz Anya. De minden nő, a maga módján lehet egy újabb csoda.  Például azáltal, hogy legyőzi a félelmét, vagy a korlátainak fityiszt mutatva, a határait feszegetve túllép azon, vagy komfortzónájából kilépve oktatási, egészségügyi misszióra adja fejét és a világ egy eldugott kis szegletében segít vagy életeket ment egy szirénázó mentőben száguldva vagy olyan gyermekeket fogad örökbe és ad nekik igazi családot, akikről édes szüleik lemondtak vagy….  egyszerűen csak elhatározza magát és megteszi: körbe kerekezi 206 km-en át a Balatont. Hölgytársaim! Az igazi hősnők, a bátrak, a motivációt adók köztünk élnek. Talán te is ismersz olyan Bátor Nőt, aki hitt magában, aki hitt abban, hogy meg tudja csinálni, aki nem rettegett attól, hogy nem sikerül, hogy hibázik. Ott vannak mindenütt… a gyógyszertári pult mögött állva, a varrodai gépsoron szorgoskodva, kék egyenruhában a közrendet felügyelve, vagy bárhol máshol.

Figyelj te nagyon NŐ, ki ezeket a sorokat olvassa! Nincs másra szükséged, mint hitre önmagadban és kellő adag kitartásra. Pont ennyire van szükséged, és nem többre. S ne szegje kedved, ha a céljaid felé menetelésben kapsz az élettől néhány pofont vagy elgáncsolnak. Erős vagy, felkelsz a padlóról és haladsz tovább. Mert meg tudod tenni!  Mert bátor vagy… és mert NŐ vagy, egy CSODA!

„Ne ijedj meg attól, amit nem ismersz. Ez adhatja a legnagyobb erőt számodra, és biztosíthat arról, hogy másképp csinálod a dolgokat, mint a többiek.” (Sara Blakely)

(2019.05.25.)

 

26 Shares

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük