Új év… új út….

„Újév napja a tökéletesen elhelyezett magaslat, amelyről visszanézve láthatjuk, mi nem tetszett az elmúlt évünkben, mitől éreztük rosszul magunkat, majd fejest ugorhatunk az üdítően tiszta ötletek és gondolatok tengerébe.” (S. Ivens)

 

Az óév utolsó napja randevúzik az újév első napjával…. de ez a randevú mindig csak egyetlen pillanatig tartó. Az előbbi napon számot vetve, visszatekintve búcsúztatunk, hogy pár perccel, órával később már a jövőt fürkészve köszöntsük mindazt, ami előttünk áll, amit még nem ismerünk. Minden évben az utolsó napon, éjfélkor találkozik múltunk, jelenünk és a jövőnk. Izgalmas találka.

„SOHA SENKI NEM TÚL ÖREG AHHOZ, HOGY ÚJ CÉLOKAT TŰZZÖN KI VAGY ÚJ ÁLMOKAT ÁLMODJON.”

Egy-egy pillanatra megállva, elgondolkodva visszatekintünk a lassan véget érő évünkre. Mosolyogva vagy olykor meghatódva, elégedetten a sikert megélve vagy homlokot ráncolva, mert akadtak kudarcaink is. Majd egy laza vállrándítással már az előttünk álló évnek szenteljük figyelmünket, jövőbeli legizgalmasabb terveinket, céljainkat futjuk át gyorsan, fejben. Teli reménnyel és bizakodással, mert hisszük, hogy az újév számtalan kalandot, izgalmat, kihívást, de mindenképp sikereket tartogat számunkra. A hirtelen felvillanó kétséget és bizonytalanságot elhessegetjük, ezeknek most nincs itt helye. Bár nem tudhatjuk mi vár ránk holnap vagy egy hónap múlva, de abban is biztosak vagyunk, hogy a kudarcokat, a rossz dolgokat sem kerülhetjük ki, nem tudjuk teljes valójában megakadályozni. Vallom, hogy kell a sikertelenség, kell a kudarc, kell padlóra kerülni….. mert ezek által válunk kitartóbbá, erősebbé és sikeresebbé. Bár a világot megváltani nem tudjuk, de jobbá, szebbé tenni…. igen. Ezért bocsáss meg, tegyél jót, szeress, értékeld, amid van, adj és segíts, legyél hálás a reggelekért és élvezd minden nap sikerét, bármilyen aprócska is legyen, bízz magadban, s  abban, hogy sokkal jobb dolgok várnak rád, mint amiket magad mögött hagytál.

„..mert hiszem, hogy mindenkinek jár az újrakezdés lehetősége, a tisztalappal indulás, egy boldogabb és sikeresebb időszak reménye! S erre kitűnő alkalom egy újév kezdete!” (T.Kata)

(2018.12.31.)

 

 

10 Shares

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük